KLIK LAJU-LAJU!

MARI BLOGWALKING DENGAN APESAL.COM

Yang Baik Hati =)

Cari cerita lama

Aku terkini

sebelum komen, baca dulu komen orang lain boleh? Bosan la nak balas komen yang sama.. sebab jawapan aku mesti sama punya. tak pasal2 aku jadi astro karang ulang tayang beberapa kali

* jangan orang astro sentap pulak dengan aku, suda

Ahad, 24 Januari 2010

soalan2 lazim kepada mereka yg berumur 28 tahun dan masih single

aku mmg seorang yg jujur.. so, biar la aku jujur dgh memberitahu yg aku akan berumur 28 thn pada tahun ini.. muda lagi kan? cuma disebabkan aku ni gemuk, pendek n x berapa putih, makan aku nampak seperti makcik.

cuma, aku xtau la.. ada la beberapa kwn2 aku yg sgt concern aku yg masih x berpakwe ni.. apatah lagi kawin.. kata dorang aku dah tua.. lagi 2 thn, 30 la aku.. ok.. bila sebut 30, sedikit cuak la kan.. tp buat masa ni, aku masih terasa yg aku ni muda.. haha..

paling xleh blah bila ada org memperkenalkan aku dgn rakan dia.. haha.. siap dia ajar lagi skil nk ngorat laki tu... huhu..

diakui.. lelaki itu sangat hensem.. tp aku x rasa laki tu minat aku.. dah try jek 2-3x.. dia buat dono jek.. so, aku malas nk lebih2.. aku pompuan beb! malu masih ada..

berikut adalah antara soalan2 hot yg paling aku susah nak jawab dalam 2-3 tahun kebelakangan ni:
1- awk pernah bercinta?
bila aku jwb x..

2- biar betul..
betul la.. watpe nak tipu. dah xde org nak. nape? adakah aku satu2nya pompuan berumur 28 thn yg x pernah ada pakwe? kalau ye, mmg aku ni hebat giler la.. (or x laku)

3- kenapa xde pakwe?
well, xde org nk ngorat aku. so, apa aku harus lakukan? xkn aku nk gi ngorat semua laki yg aku minat (err.. sebenarnye aku ada gak try ngorat tapi x berjaya. malah siap org tu lari lagi kalau aku tegur dia masa dia online.. x ke obvious jawapannye?)

4- awk sombong sgt ke?
x la.. xreti je..

5- mak xnak tolong cari ke?
mak mmg xnak tolong cari. dia kata, "sukati ko. masa depan ko.." (siyesly, dia guna statement tu dr kecik lagi masa aku tanya, "mak, boleh along ponteng sekolah?")

6- kalau org tua2 lak, lagi advance soalannye, bila nak kawin?
kalau kawan penyelia or lecturer, aku jawab je... " tu la.. minta tolong carikan, xnak tolong.. bukan susah pon.. nak yg kaya, putih, kurus, tinggi, hensem dan baik je..."
kalau jiran tetangga, aku jawab " tunggu kurus pakcik/ makcik..."

duh.... siyes aku dah penat jwb soalan2 tu.. tukar ayat lain leh x?

5 ulasan:

  1. :) ada orang umor 30 thn baru jumpa jodoh. ramai lg umor 28 xjumpa2 pakwe lg. but try lg jgn give up..klu de org yang de kja,tp xder la ciri2, putih,kaya,ensem, tp hati ikhlas nak kat ko. ko terima x? tanya jer...

    BalasPadam
  2. huhu.. aku slow.. pape pon, aku nk kwn dulu..

    lagipon, aku rasa aku lom lagi terdesak nk kawin.. aku xkn tergesa2..

    BalasPadam
  3. xpe mai,jgn risau2...
    insya allah ada jodohnye nanti tu.
    dun wori.kepada org2 yg kaki sibuk tu,jgn sibuk2 hal org.huh.

    BalasPadam
  4. ilekla..semua bukan kuasa kita

    BalasPadam
  5. su: tq.. dah x kisah dah.. sentiasa ada jawapan utk tiap soalan.. cuma kadang2 rasa penat..

    firol: tq.. kalau la semua org berfikir gitu.. indah..

    BalasPadam

Semua orang boleh komen. Dan aku laparkan komen dari korang.
Tapi letak la nama.. Tak suka nak panggil korang Tanpa Nama