KLIK LAJU-LAJU!

MARI BLOGWALKING DENGAN APESAL.COM

Yang Baik Hati =)

Cari cerita lama

Aku terkini

sebelum komen, baca dulu komen orang lain boleh? Bosan la nak balas komen yang sama.. sebab jawapan aku mesti sama punya. tak pasal2 aku jadi astro karang ulang tayang beberapa kali

* jangan orang astro sentap pulak dengan aku, suda

Jumaat, 16 Julai 2010

jika cinta itu untuk kita, mudah sangat jalan untuk bersama.. (biasanya la)

hati ni sgt rindu padanya. tapi, tah mcm mana, aku leh lak kuatkan hati utk x sms dia.. hurmm.. ekceli aku nk sgt sms dia.. tapi, 1 side dlm hati yg sgt berkira melarang. sbb, side itu merasakan yg dia x heran pon aku wujud atau x. jadi, side itu berkata, tlg jgn terhegeh2 ok??

agaknya la.. dia ingat aku x?

=========================================================

aku ada kawan.. nama dia sally (sally, aku citer pasal ko!!) dia dah kawin dah.. bila aku ingat balik, sangat mudah perjalanan dia berkenalan, bercinta dan akhirnya berkahwin dengan suaminya tu..waktu tu, aku mcm nak je kata kat dia, "sally, ko terlalu cepat suka dia.." 

tapi bila aku dah kenal lelaki itu.. ok la.. laki itu mmg nampak baik (elo, klu ko dah sanggup nak jemput awek tu dtg umah ko masa kenduri adik ko, xkan xcukup ikhlas lagi kan?)

so, xsampai setahun rasanya, mereka pon berkahwin.. n skrg sally telah mengandung.. sgt pantas kan? aku pon xsangka.

haritu, masa dengar ceramah kat sekolah, aku dok sembang dgn kak yah n kak linda, mereka berdua mengimbau la balik kenangan sebelum kawin dulu..

kak yah, pernah bercinta tp putus. putus sbb dia dipinang org.. mereka bertunang.. tapi tah cane, masa jumpa, kak yah rasa panas (mcm x kena je) lalu kak yah pon minta putus tunang (tangguh perkataan yg dia guna) seminggu sebelum kawin.. tah cane, pinangan kedua, dia tgk je gambar laki tu, xde jumpa2, dia rasa ok.. terus jadi. itu la suami dia sekarang.

kak linda lak, pernah ada beberapa kawan lelaki kot.. semua x kena.. hinggalah dia berkenalan dgn suami dia.. tapi mereka jauh la sbb kak linda masa tu kat sarawak, suami dia kat utara ( x ingat kedah ke perlis).. gitu la.. lama dorang kawan.. tapi xde la kata atau declare apa2. tiba, kak linda dirisik org. dia tau dia suka dgn laki tu (suami dia skrg), so dia tolak. dia jumpa laki tu di airport (xsure sape yg nak naik flight) dan beritahu..

kak linda: ada org risik saya
laki itu: jadi, awak terima ke?
kak linda: x.. saya tolak..jadi, mcm mana sekarang?
laki itu: awak nak saya buat apa?
kak linda: tah la, terserah pada awak la
laki tu: hurmm.. ok la.. nanti saya minta mak saya hantar rombongan merisik...

tup.. tup.. mereka kawin.. sangat hepi.. aku sendiri mmg suka la dgr tiap kali kak linda citer pasal suami dia.. sangat baik.. dia xde apa nk komplen.. aish.. kak linda, sure ke suami akak xde kembar? yg lagi hensem dr dia pon xpe.. sy x kisah..



kesimpulan yg dibuat oleh akak 2 org ni ialah, kalau org tu mmg untuk kita, biasanya, jalan utk bersama tu mmg sgt mudah.. maybe, xde kisah yg menarik tetapi jalan itu sgt mudah.. dan byk cerita menarik yg boleh dicipta lepas dah kawin.

bila aku ingat kata2 akak2 ni dan relate kisah sally dgn kesimpulan dorang berdua, aku hanya tersenyum.. mungkin betul kata mereka.. pastu aku relatekan pula dgn hidup aku.. mungkin dia mmg bukan utk aku.. =)

apa motif entry kali ni? mcm biasa, aku pon xtau. korang cari la sendiri.. sori..


jangan risau.. aku penyabar orgnya.. aku masih berpegang pada kata2 keanu reeves, " someone, somewhere is out there waiting for u"

wait for me ok?

6 ulasan:

  1. ok..perenggan pertama..pasal halang diri dr msg...emm jgn gitu..kdg2 lelaki suka uji kt..apa slhnya kt msg dye dulu..mesti lelaki akan lg hargai kt.:)

    then pasal klu laki tu mmg utk kt..jalan mmg mudah..maybe..klu byk sgt halangan..tu maybe tuhan nak tunjuk yg dye bukan utk kt..or...tuhan nak uji kt sama ada kt btul2 tahan ngn ujian Dia atau tak..

    pape pun..biar la masa menentukan..okay..:) gud luck!

    BalasPadam
  2. *blush blush!*
    Alhamdulillah, bagi aku semuanya berjalan lancar..Dis 2008 berkenalan, Dis 2009 kahwin, Dis 2010 dapat baby (Insya Allah)..
    Ko kena usaha juga Mai, byk2 doa :)

    BalasPadam
  3. haha.. sori la guna citer ko.. ko xdaftar hak cipta lagi kan? so, aku xyah la bayor.. hehe..

    huhu.. benda tu akan dtg sendiri.. hehe.. aku bukan jenis nk cepat pon.. masak pon xpandai lagi..

    BalasPadam
  4. haha.. xde la.. cuma kdg2 tu nak tau gak, best ke ada pakwe neh?? hehe

    BalasPadam

Semua orang boleh komen. Dan aku laparkan komen dari korang.
Tapi letak la nama.. Tak suka nak panggil korang Tanpa Nama