KLIK LAJU-LAJU!

MARI BLOGWALKING DENGAN APESAL.COM

Yang Baik Hati =)

Cari cerita lama

Aku terkini

sebelum komen, baca dulu komen orang lain boleh? Bosan la nak balas komen yang sama.. sebab jawapan aku mesti sama punya. tak pasal2 aku jadi astro karang ulang tayang beberapa kali

* jangan orang astro sentap pulak dengan aku, suda

Jumaat, 9 Julai 2010

anak lelakinya sangat manis

seperti biasa, selepas waktu sekolah, aku lepak bersama kawan2 aku (kakak2 sekalian). sambil mereka dok makan dan melepaskan lelah mengemas meja pot luck. yup! aku kawan dengan org tua.. ada gak kawan yg muda2 cuma mereka tak la suka melepak kat belakang.. ni kira kroni tea corner la neh.

mcm2 la kami cerita. aku cerita pasal meja makan umah aku, pasal kerusi kat ruang tamu. kak anita cerita pasal cerek baru suaminya. mcm2 la..

tp, cite yg plg best petang ni, cerita kak roziah tentang anak2 dia. anak kak roziah ada 8 org. yang last dan second last darjah 3 dan darjah 1. yg darjah 3 (abang) tu agak pemalu dan sangat manja. yg darjah 1 (adik) pula lebih peramah dan hurmm.. x semanja abangnya. tapi yang si adiknya selalu sangat suka mengikut cakap ibunya.. pada satu hari, terjadi la perbualan antara mereka 2 beradik...

abang: adik ni asik2 mak.. asik2 nak ikut mak.. kalau mak masuk longkang, adik nak ikut masuk longkang ke?
adik: memang la adik ikut masuk longkang. adik nak tolong selamatkan mak.
kak roziah: hu.. terharunya mak dengar.. x pernah ada anak mak yg lain cakap macam ni..

masa tu kami semua memang terharu gile.. kak roziah masa cerita pon muka dia memang merah.. hepinya dapat anak mcm tu kan?

8 ulasan:

  1. :D Anak yang baik.. Insyallah.

    BalasPadam
  2. insyaAllah.. mak nye pon mmg baik orgnye

    BalasPadam
  3. Moral of the story, maknya tak boleh masuk longkang lah... kalau tak nanti anak dia nak ikut... :)

    BalasPadam
  4. hehe.. kalau mak dia masuk longkang pon, mak dia x perlu risau.. ada hero nak selamatkan..=)

    BalasPadam
  5. bole tak sy nak kawin dgn anak kak roziah tu???

    BalasPadam
  6. 1) awk dah bertunang ok...

    2) anak kak roziah tu, baik awk chup utk anak awk je.. kecik sgt lagih... heheh

    BalasPadam

Semua orang boleh komen. Dan aku laparkan komen dari korang.
Tapi letak la nama.. Tak suka nak panggil korang Tanpa Nama