KLIK LAJU-LAJU!

MARI BLOGWALKING DENGAN APESAL.COM

Yang Baik Hati =)

Cari cerita lama

Aku terkini

sebelum komen, baca dulu komen orang lain boleh? Bosan la nak balas komen yang sama.. sebab jawapan aku mesti sama punya. tak pasal2 aku jadi astro karang ulang tayang beberapa kali

* jangan orang astro sentap pulak dengan aku, suda

Sabtu, 9 Oktober 2010

PBS! hahaha!!

kepoh la nak suruh semuanya dibuat secara praktikal.. persoalannya, adakah anak korang dah bersedia? skip all the theory.. lets  go ahead to the practical.

masalahnya, bila anak x dtg sekolah, cikgu la pulak yang kena kecoh kejar telefon tanya nape budak x datang. mak ayah ada kisah? anak tipu sikit, sakit perut, sakit kepala, senang je bagi kebenaran cuti. sudahnya? cikgu yang korang pandang sebelah mata ni la yang bagi markah dari langit sebab LPM nak jugak markah sedangkan budak x hadir pon utk buat!

come on.. bangun dari mimpi.. jangan paksa budak buat benda yang dia xnak... dia x nak buat apa2.. termasuk la amali.. membazir duit kerajaan je.

korang keep on blaming kata cara peperiksaan sekarang terlalu menumpu pada teori dan hafalan. soalannya, cikgu KH, sila angkat tangan.. adakah murid kalian siap semua keje? cikgu MPV? angkat tinggi2 sebab budak aku 2 orang x lengkap modul.

cikgu terlalu tumpukan pada keputusan akademik? well, bukan cikgu yang hantar murid pergi tuisyen. disebabkan x nak terlalu tumpu pada akademik la sekolah buat aktiviti kokurikulum, buat program macam2.. ajar mereka disiplin.. tapi sorry to say, ramai gak parents yang x menyokong apa yang sekolah buat. sebab sekolah x sehebat tuisyen.

malah, yang paling best, ada parents masukkan anak kat sesetengah pusat tuisyen yang mampu dapatkan soalan bocor.. haha.. aku xtau la mentaliti jenis apa yang parents tu miliki. siyes, ko telah memandang rendah kebijaksanaan anak ko sendiri. 

lepas ni, aku rasa, makin merudum la prestasi budak2 ni.. kita tgk je la.. keputusan periksa makin lama maki hebat tapi.. hahaha!!!

==================================

amacam, ok x spoiler novel aku? tunggu la nanti bila aku rajin, aku buat novelnya ye.. hahahha!!!

4 ulasan:

  1. =p.. ada org tu buat novel bersiri 3 episod je.. kita pon nk ikot la buat cte separuh jln.. lalala

    BalasPadam

Semua orang boleh komen. Dan aku laparkan komen dari korang.
Tapi letak la nama.. Tak suka nak panggil korang Tanpa Nama