KLIK LAJU-LAJU!

MARI BLOGWALKING DENGAN APESAL.COM

Yang Baik Hati =)

Cari cerita lama

Aku terkini

sebelum komen, baca dulu komen orang lain boleh? Bosan la nak balas komen yang sama.. sebab jawapan aku mesti sama punya. tak pasal2 aku jadi astro karang ulang tayang beberapa kali

* jangan orang astro sentap pulak dengan aku, suda

Rabu, 20 Februari 2013

Homestay untuk kaki pancing (siap ada cruise lagi!)

Korang gila memancing? Kalau ye, meh aku jeleskan korang dengan gambar ni

Ni ikan  apa ek? Betul ke dia ikan Pipi Tebal?
dan gambar ni..

Ikan Kurau separuh tinggi aku,

OKlah. Sebenarnya aku nak promot homestay pak ngah aku ni.. Dia buat homestay ni memang untuk mereka yang suka nak rehat-rehat kat kawasan sungai. Nama Homestay tu Fatimah Azahara. Kat Sungai Kong Kong, Masai, Johor. Sangat tenang. Sesuai untuk seisi keluarga. Kalau korang nak minta dia bawa korang cruise kat kawasan sekitar pun boleh.

Bot untuk cruise di kawasan sekitar dan untuk pergi memancing di Pengelih

Kalau korang kaki pancing, korang boleh la sewa bot dia. Tak tau mana nak pergi? Apa lagi, sebab dia pak ngah aku.. korang mintak la dia tolong bawa korang kat lubuk ikan.. untuk korang, dia buat punya la. Tak pun, korang memancing je la dari rakit dia (ye.. dia ada rumah, rumah rakit dan bot)

Rumah rakit

Rumah rakit Zoom In

Baru-baru ni, parents aku dah pergi ke sana. Mak aku kata, kalau nak bawa ramai-ramai pun takpe sebab, walaupun katil tak banyak, tapi Pak Ngah aku ni sediakan banyak tilam. Korang boleh bentang dan golek puas-puas (huhu.. kami kat kampung memang bentang tilam, suka tido ramai-ramai kat hall)

Kat rumah dia juga ada dapur.. untuk korang masak hasil tangkapan korang.. Memang cun ah! (makcik aku yang bagitau. hehehe)

Pemandangan dari rumah rakit ke homestay Fatimah Azahara
Makan jangan risau. Ada banyak kedai yang murah kat sekeliling tu. Mintak je Pak Ngah aku ni tunjuk (pstt.. sebenarnya Pak Ngah aku ni sangat kebosanan.. kalau korang nak dia berkepit dengan korang sepanjang masa pun, aku rasa dia tak kisah)


Ala-ala macam kat kampung nelayan kan?

Sori, aku tak tau berapa harga penginapan kat homestay pakcik aku ni. Dia pun aku rasa, memang masih baru. Tak tau nak cas berapa. So, korang bincang la dengan dia direct ye.

Homestay ni sangat sesuai kalau korang nak lari dari kebingitan kota. Bukan rumah batu. Rumah papan je. Memang la homestay (inap desa) sebenar. Nak memancing, pergi je kat rakit dia. Dia tak marah punya. Nak cruise? Nak gi cari tempat mancing lain? Bagitau je. Memang ni la homestay yang sesuai dengan korang.

Tapi kalau korang nak homestay rumah batu berhawa dingin, jenis memancing kat kolam, well, aku ucapkan terima kasih sebab baca sampai sini. Kalau korang tak kisah, sebarkan la pada kawan-kawan yang memang berminat dengan aktiviti memancing dan alam sekitar.

Kalau korang berminat, sila hubungi Haffas Shahrom (Pak Ngah aku) di 019 777 4583. Cakap la korang kawan aku ke, peminat aku ke, pakwe aku ke, mesti dia layan baek punya!!

6 ulasan:

  1. homestaynya ada dapo...kalau nak msk hasil tangkapan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. lupa nak cakap. takpe, dah masukkan dah. hehehe

      Padam
  2. Memang best tk rugi dfg first time stay dah jatuh hati pasti dtg lgi...lpas ni dtg bwak kekwn kita memancing ramai2...pak ngah yg peramah dan baik..homestay yg bersih rsa mcm tk nk blik...will come again..insyallah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah... terima kasih.. jemput datang lagi!!!

      Padam

Semua orang boleh komen. Dan aku laparkan komen dari korang.
Tapi letak la nama.. Tak suka nak panggil korang Tanpa Nama