KLIK LAJU-LAJU!

MARI BLOGWALKING DENGAN APESAL.COM

Yang Baik Hati =)

Cari cerita lama

Aku terkini

sebelum komen, baca dulu komen orang lain boleh? Bosan la nak balas komen yang sama.. sebab jawapan aku mesti sama punya. tak pasal2 aku jadi astro karang ulang tayang beberapa kali

* jangan orang astro sentap pulak dengan aku, suda

Selasa, 14 September 2010

KUIZ- ANDA DAN CINTA

kuiz ini bertujuan untuk suka2 je.. tp boleh pakai gak la.. cuba tengok, kena x dengan ciri2 korang dalam bercinta nanti. kenapa aku kata leh pakai? sbb apa je jawapan yg korang pilih adalah mengikut persepsi korang. cara korang melihat sesuatu perkara..

by the way, masa jawab kuiz ni, bayangkan korang adalah mat saleh.. ok? oh, lagi 1, jawab semua baru tengok tafsiran.. jangan gatal2 tgk tafsiran dulu.. nama pun kuiz.. nak kenal diri sendiri.. kalau ngelat, tu tandanya nk kenal aku tuh..

===============================================
x panas lagi nih.. jalan dekat ke jauh?
1- korang bercadang nk gi ke rumah pakwe/ makwe korang. ada 2 jalan nk g umah si dia. yang mana korang akan pilih?
a) jalan pintas yg dekat dan pantas.tapi jalan tu kecik.. xde pape nk tgk dlm perjalanan.. boring gile. mcm jalan lorong belakang umah korang la ni.. (boring tp pantas)
b) jalan yang agak jauh.. bengkang bengkok.. amik masa sikit nak sampai tp korang boleh tengok mcm2 on the way tu.. (lama tapi pemandangan best)

merah ke putih?
 2- dalam perjalanan tu, korang singgah la kedai bunga beli bunga (of course la kn?) korang nk beli 20 kuntum bunga ros merah dan putih (campur2).. so.. adakah korang akan
a) beli warna merah belaka?
b) putih belaka?
c) campur2.. kalau campur2.. berapa byk putih, berapa byk merah?

tekan loceng je. sape kata leh ushar?
3- dah sampai... yeay!! korang pon tekan loceng umah dia.. korang disambut ahli keluarga dia.. korang dah biasa dah dgn famili dia ni.. tiap hari makan sama.. so, adakah korang.. (sila ingat.. anda adalah mat saleh.. jgn kata org melayu xde buat gini.. bla3..)
a) kata "hai.. saya nak jumpa ____ boleh tolong panggil dia x?"
b) kata "hai.. saya nak jumpa _____ dia mana ek? biar saya pergi kat dia sendiri.. xyah susah2.."

kiut tul..
 4- eh, x perasan la pulak.. dah malam rupanya.. mak bapak dia suruh korang tido kat situ je.. bahaya balik malam2 neh.. (dont worry.. bilik lain2). korang pon ok je.. bila dah pagi, korang pon pegi la ke bilik pakwe/ makwe korang.. agak2nye la kan.. masa tu dia..
a) masih tido
b) dah bangun dah

tolong la jangan buat sampai gini ye..
 5- ok, pakwe/ makwe korang gi bilik air.. so, korang nak la letak bunga yg korang petik dr kebun mak dia kejap td.. agak2, kat mana korang letak bunga tu?
a) katil
b) tingkap

sekali lagi, jalan dekat/ jauh?
6- setelah holiday 1 hari kat umah pakwe/ makwe korang, korang pon nak balik rumah.. so, jalan mana yg korang akan pilih?
a) jalan pintas yg dekat dan pantas.tapi jalan tu kecik.. xde pape nk tgk dlm perjalanan.. boring gile. mcm jalan lorong belakang umah korang la ni.. (boring tp pantas)
b) jalan yang agak jauh.. bengkang bengkok.. amik masa sikit nak sampai tp korang boleh tengok mcm2 on the way tu.. (lama tapi pemandangan best)

-----------------------------------------------------------------------
tafsiran:

1- kalau korang pilih
a) korang seorang yang mudah jatuh cinta pada seseorang
b) korang ni perlukan masa yang lama untuk suka seseorang.

2- bilangan bunga tu menunjukkan apa yg korang nak bagi dan terima.. so, sila la kira ye..
ros merah = komitmen yg korang sanggup beri dalam hubungan
ros putih = expectation korang terhadap sesuatu hubungan.. byk mana korang nk dari dia.

3- ini menunjukkan cane cara korang menghadapi masalah dalam hubungan..
a) korang x berapa tere nk handle problem sendiri.. lebih suka klu org lain campur tangan dalam sebarang masalah
b) korang mmg tere la.. korang boleh handle semua problem sendiri. jangan la org lain kecoh2 nk nyibuk.

4- ni jangkaan korang terhadap dia
a) korang boleh terima dia seadanya.. wangi dia.. busuk dia..
b) korang harap ia boleh berubah mengikut kesesuaian tekak korang.

5- menunjukkan apa yg penting bagi korang dalam hubungan dan berapa kerap korang nk berjumpa.
a) kepercayaan+keyakinan sgt penting.. kalau boleh, nak jumpa tiap2 hari..
b) korang ni jenis x berapa kisah sgt.. jumpa pon xyah selalu sgt pon xpe..

6- menunjukkan keseriusan dan komitmen korang terhadap hubungan..
a) korang ni jenis x serius sgt.. easy come.. easy go.. ko nk, ok.. ko xnak, sudah..
b) korang sgt bersungguh2 dan kalau boleh nk pertahankan hubungan korang tu..

=================================================

amacam? korang ni pecinta spesis mana? muahaha..

14 ulasan:

  1. ni skdr kuiz kan..
    hee..

    dah bce sampai abis tapi masalahnye saya x jumpe yg sesuai dgn jiwa saya sbb..im single...

    BalasPadam
  2. nmpk sgt aku ni pecinta yang berkomitmen.huhu..tak best betul!

    BalasPadam
  3. suhida: chait! perasan!

    yorke kun: hahaha.. lupakan tafsiran tu dan sila try semula..

    BalasPadam
  4. ok dah buat balik..tapi STILL aku nk rasa aku ngelat..tak pun tfsiran yg ko bg tu yang ngelat..jwpan aku a,a,b,a,a,b..tak mungkin kot aku camtu!!!!

    BalasPadam
  5. hahah.. matbunga rupanya ko... hahahah..

    xpe.. tu kualiti yg bagus.. kalau ada org kata xnak kat ko sbb ciri2 tu, aku ada.. wakaka.. ok, aku gurau..

    ko boleh try lagi next time.. mungkin dah berubah masa tu..

    tp buat masa ni, tu la ciri2 yg terbaik (aku up ko sikit)

    BalasPadam
  6. eh xpe la..mak aku marah klu ada org nk kt aku..die kte dh ada calon..haha

    BalasPadam
  7. muahaha.. ala... cedihnya.. cakap kat mak ko, calon utk adik laki paling kecik xde lagi kan?

    BalasPadam
  8. yg pling kecik mak xcari calon..sbb die dh rmai awek..kalu nk bleh ar try..haha

    BalasPadam
  9. mcm dlam novel kontrak cinta kuiz nih=)

    BalasPadam
  10. xpernah baca.. best x citer tu? ni amik dr majalah utopia kot... ke.. masa sekolah dulu dengar...

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. oo.. u expect more from ur partner... hihi

      Padam

Semua orang boleh komen. Dan aku laparkan komen dari korang.
Tapi letak la nama.. Tak suka nak panggil korang Tanpa Nama