KLIK LAJU-LAJU!

MARI BLOGWALKING DENGAN APESAL.COM

Yang Baik Hati =)

Cari cerita lama

Aku terkini

sebelum komen, baca dulu komen orang lain boleh? Bosan la nak balas komen yang sama.. sebab jawapan aku mesti sama punya. tak pasal2 aku jadi astro karang ulang tayang beberapa kali

* jangan orang astro sentap pulak dengan aku, suda

Ahad, 20 Januari 2013

Dari Mata Seorang Perogol (bahagian 2)


CARA UNTUK MENGURANGKAN RISIKO DARI DISERANG

1] Jika seseorang sedang mengikuti anda dari belakang sama ada di jalan, di dalam lif atau tangga, pandang ke arah wajah mereka dan bertanya kepada mereka soalan, seperti "Pukul berapa sekarang?". Sekarang anda telah melihat wajah mereka dan boleh mengenal pasti mereka dalam kawad cam, ini akan mengurangkan kemungkinan daripada menjadi mangsa.

2] Jika perogol datang dari arah depan anda, halang dengan tangan anda di hadapan anda dan jerit "Berhenti!!!!". Kebanyakan daripada perogol memberitahu yang mereka akan meninggalkan wanita sahaja jika dia menjerit atau menunjukkan bahawa dia tidak akan takut untuk melawan balik. Sekali lagi, mereka mencari sasaran MUDAH DAN TIDAK MELAWAN.

3] Jika anda membawa semburan lada, jerit "SAYA  ADA SEMBURAN LADA" dan jangan teragak-agak untuk menggunakannya..

4] Jika seseorang menangkap anda, anda tidak boleh mengalahkan mereka dengan kekuatan tetapi anda boleh melakukannya dengan outsmarting mereka. Jika anda ditangkap di sekitar pinggang dari belakang, cubit dengan kuat penyerang anda sama ada di 
a) bawah lengan antara siku dan ketiak atau 
b) di paha atas dalaman. 
Jika cubitan anda benar-benar kuat, ia dapat mencederakan perogol dan mereka akan berputus asa.

5] Selain itu, anda juga boleh menyerang di kawasan pangkal peha. Serang tanpa teragak-agak dan gunakan segala kekuatan yang ada. Serangan yang berterusan akan menyebabkan mereka kehilangan masa. Tindakan anda juga mungkin menarik perhatian orang ramai ke arah mereka.


6] Jika mereka meletakkan tangan mereka kepada anda. Anda boleh memegang jari mereka dan tolak ke arah bertentangan (macam cerita kung fu). Buat sejauh mungkin. Ataupun, kilas tangan mereka sampai badan mereka terpusing

7] Kalau rasa ragu-ragu, jerit sahaja. Anda mungkin tersilap dan menuduh orang yang salah tapi tak lebih baik kehilangan air muka (ala.. bukannya jumpa orang tu lagi esok) dari menyesal sebab tak bertindak lebih awal.


SILA INGAT PERKARA-PERKARA INI!!

1. Petua dari Tae Kwon Do: siku adalah titik kuat pada badan anda. Jika anda cukup dekat dengan penyerang anda, gunakan siku anda sebagai senjata!.

2. Pesanan dari pemandu pelancong di New Orleans: "jika perompak meminta dompet dan / atau beg tangan, JANGAN serahkannya kepada perompak tersebut. Sebaliknya, campakkan dompet anda sejuh yang mungkin. Jika penyerang anda benar-benar berminat dengan dompet anda, lari laju-laju pada arah bertentangan semasa dia cuba mendapatkan dompet anda ia jauh dari anda .

3. Jika anda dicampak ke dalam bonet kereta: tendang keluar lampu ekor belakang dan selitkan lengan anda keluar lubang dan mula melambai seperti gila. Pemandu tidak akan melihat anda tetapi orang lain boleh melihat dan memaklumkan perkara tersebut kepada polis.

4. Wanita mempunyai kecenderungan untuk masuk ke dalam kereta mereka dan duduk melakukan pelbagai aktiviti (periksa beg la.. periksa telefon la.. touch up la..) sebelum menghidupkan kereta. JANGAN BUAT BEGITU! Pemangsa akan memerhatikan anda, dan ini adalah peluang terbaik untuk mereka menyerang anda. SEBAIK SAHAJA MASUK KE KERETA,TERUS KUNCI KERETA, HIDUPKAN ENJIN DAN BERGERAK PERGI

sambung bahagian 3....

(penat sungguh edit terjemahan langsung google nih. Kalau salah, minta maaf la ye)


2 ulasan:

  1. wah...tips yang sangat berguna...thanks a lot....=D
    nak share kat fb ya.....

    BalasPadam
  2. err... sila.. sila.. (padahal sy amik dr fb gak asal2nya)

    BalasPadam

Semua orang boleh komen. Dan aku laparkan komen dari korang.
Tapi letak la nama.. Tak suka nak panggil korang Tanpa Nama